Wednesday, May 12, 2010

*Kekasih hati beralih arah...

SEPOHON KAYU DAUNNYA RIMBUN...

LEBAT BUAHNYA SERTA BUNGANYA...

WALAUPUN HIDUP SERIBU TAHUN KALAU TAK SEMBAHYANG APA GUNANYA....(sambung sendiri ye lagu ni..=)) ni lagu yang kumpulan saujana nyanyi..pernah dengar x....?

Tapi.............

Kekasih hatiku beralih arah…

Kenapa si dia beralih arah..?????? sungguh kecewa hati ini…kenapa kau beralih arah…...


                                           ex-vokalis kumpulan nasyid saujanabuah hatiku yang ni juga telah berubah arah...tension.....................

(buah hatiku kiri : sewaktu bersama kumpulan nasyid saujana)

                                ( bersama2 AF8 sekarang ni...)

dulu ..kini  dan selamanya..xsemestinya sama..xsama dan xserupa..

(bila masa plak saya buah hati diorang,he...=)  or xkan la diorang buah hati saya..gimik je..)
lagu kumpulan saujana ni best2..antaranya lagu tajuk saujana, jalan sehala, kelurga bahagia, nur malam..inikah ertinya cinta,sepohon kayu dll..)

Hadis riwayat Abu Hurairah ra., ia berkata:
Pada suatu hari, Rasulullah saw. muncul di antara kaum muslimin. Lalu datang seorang laki-laki dan bertanya: Wahai Rasulullah, apakah Iman itu? Rasulullah saw. menjawab: Engkau beriman kepada Allah, malaikat-malaikat-Nya, kitab-kitab-Nya, pertemuan dengan-Nya, rasul-rasul-Nya dan kepada hari berbangkit. Orang itu bertanya lagi: Wahai Rasulullah, apakah Islam itu? Rasulullah saw. menjawab: Islam adalah engkau beribadah kepada Allah dan tidak menyekutukan-Nya dengan apa pun, mendirikan salat fardu, menunaikan zakat wajib dan berpuasa di bulan Ramadan. Orang itu kembali bertanya: Wahai Rasulullah, apakah Ihsan itu? Rasulullah saw. menjawab: Engkau beribadah kepada Allah seolah-olah engkau melihat-Nya. Dan jika engkau tidak melihat-Nya, maka sesungguhnya Dia selalu melihatmu. Orang itu bertanya lagi: Wahai Rasulullah, kapankah hari kiamat itu? Rasulullah saw. menjawab: Orang yang ditanya mengenai masalah ini tidak lebih tahu dari orang yang bertanya. Tetapi akan aku ceritakan tanda-tandanya; Apabila budak perempuan melahirkan anak tuannya, maka itulah satu di antara tandanya. Apabila orang yang miskin papa menjadi pemimpin manusia, maka itu tarmasuk di antara tandanya. Apabila para penggembala domba saling bermegah-megahan dengan gedung. Itulah sebagian dari tanda-tandanya yang lima, yang hanya diketahui oleh Allah. Kemudian Rasulullah saw. membaca firman Allah Taala: Sesungguhnya Allah, hanya pada sisi-Nya sajalah pengetahuan tentang Hari Kiamat; dan Dia-lah Yang menurunkan hujan, dan mengetahui apa yang ada dalam rahim. Dan tiada seorang pun yang dapat mengetahui (dengan pasti) apa yang akan diusahakannya besok. Dan tiada seorang pun yang dapat mengetahui di bumi mana ia akan mati. Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui lagi Maha Mengenal. Kemudian orang itu berlalu, maka Rasulullah saw. bersabda: Panggillah ia kembali! Para sahabat beranjak hendak memanggilnya, tetapi mereka tidak melihat seorang pun. Rasulullah saw. bersabda: Ia adalah Jibril, ia datang untuk mengajarkan manusia masalah agama mereka 1 comments:

tokwan muda said...

salam...semoga kita sentiasa dipelihara oleh Allah dari noda dan dosa...